Jak držet čínské hůlky
Začněte tím, že první jídelní hůlku položíte podél vnitřní hrany prsteníku a palce na dominantní ruce. Druhou položte mezi ukazováček, prostředníček a palec tak, jak držíte tužku. To vám umožní volně pohybovat horní hůlkou, zatímco spodní zůstane pevně na místě.
Ve videu níže Vám ukážu, jak držet čínské hůlky:
Přesně takto jednoduché to je. Dále si rozebereme jednotlivé kroky jeden po druhém včetně fotografií, jak na to.
Jednotlivé kroky, jak držet čínské hůlky:
- Zvedněte jídelní hůlky dominantní rukou
- První hůlku položíte podél vnitřní hrany prsteníku a palce na dominantní ruce
- Druhou hůlku vložte nedominantní rukou do třech zbývajících prstů, které budou ovládat další pohyb a „chytání jídla”
- Můžete si srovnat konce hůlek prsty nebo o dlaň
Hůlky na jídlo jsou ve východní Asii díky své jednoduchosti a univerzálnosti již tisíce let oblíbeným jídelním náčiním. Pokud jste zvyklí používat k manipulaci s jídlem vidličku nebo nůž, může pro vás být zpočátku obtížné se s hůlkami sžít. Jakmile však pochopíte, jak je správně držet, bude zvládnutí mechaniky mnohem snazší.
1. Zvedněte jídelní hůlky dominantní rukou. Pravděpodobně budou ležet na stole v restauraci po Vaší pravici nebo si koupíte svoje japonské hůlky domů.
2. První jídelní hůlku položíte podél vnitřní hrany prsteníku a palce na dominantní ruce. Musíte mít hůlku pod kontrolou a svírat ji mezi palcem a prsteníkem. Slouží jako opěrný bod.
3. Druhou hůlku vložte nedominantní rukou do třech zbývajících prstů, které budou ovládat další pohyb a „chytání jídla”.
4. Můžete si srovnat konce hůlek prsty nebo o dlaň.
A je to! Není na tom nic těžkého, pouze to vyžaduje trénink a zvyk na nový jídelní nástroj. Pokud ještě nemáte svoje kvalitní japonské hůlky doma, vyberte si z mnoha barevných a materiálových provedení kliknutím na obrázky níže: