Yaxell RAN PLUS Kiritsuke nůž
Pro přípravu zeleniny, krájení plátků masa a ryb, porcování masa, aj.
Délka čepele: 200 mm
Charakteristika:
RAN PLUS Kiritsuke nůž s dlouhou čepelí a ostrou špičkou, stejně dobře slouží při přípravě zeleniny, tak při krájení plátků masa a ryb. Kiritsuke je univerzální nůž pro přípravu tradiční japonské kuchyně. Kiritsuke znamená „rozřezaný“ - proto je v Japonsku tak oblíbený při porcování a přípravě sashimi (ostrá špička se zapíchne do ryby a jednoduše ji rozřízne).
Popis:
Čepel se skládá ze 69 vrstev damascénské oceli s enormně odolným jádrem z nerez oceli VG 10 o tvrdosti HRC 60-61. Čepel je ozdobena ručně tepaným logem.
Rukojeť je vyrobena z černé plátnové micarty, uvnitř s voskově odlévanou rukojetí z nerez oceli. Ergonomicky tvarovaná rukojeť z micarty se příjemně drží a mokrá neklouže. Konec rukojeti a záštita z nerez oceli 18/10 a pevné, odolné provedení zaručují vysokou trvanlivost. Koncovka rukojeti nože RAN PLUS je izdobena ručně tepaným logem.
Použití a péče:
- Používejte nože pouze na krájecím prkénku, nejlépe ze dřeva či plastu.
- Nože nejsou určeny na krájení masa skostí
- Nepoužívejte nůž ani ke krájení mražených potravin.
- Nůž čistěte vlažnou, nikoliv horkou, vodou a jemným čistícím prostředkem.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Balení:
Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí.
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 20 let |
Materiál: | Damascénská ocel, 69 vrstev |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.